2010. március 26., péntek

Önreklám

Most ismét megszegem a magam felállította normát, mely szerint jelen blogban lehetőség szerint nem beszélek saját munkásságról.

Tehát. Néhány éve valamelyik német tartományi rádióban kitalálták, hogy az itt-ott előálló egy-két-három perces szüneteket ne zenével, hanem minidrámákkal töltsék ki. Az ötlet megtetszett az Európai Rádió Uniónak (EBU), pályázatot hirdetett, és az eredetileg műsorkitöltő önálló műfajjá nőtte ki magát, persze, nem előzmények nélkül, gondoljunk Örkény Egyperceseire vagy akár a kabaré műfajából a villámtréfára. Az EBU mottót is adott a pályázathoz, amit, persze, annyira szabadon lehet értelmezni, mintha nem is volna. Először a határátlépés volt a mottó, majd a metamorfózis.
Tavaly valamikor megkerestem két rádiós szerkesztőt egy saját hangjáték ügyében. Hát, izé, most nemigen van rá pénz, de vajon nem érdekelne-e... – és itt elmondták, amit fentebb leírtam. A határátlépősről már lecsúsztam, de a metamorfózisos még nyitva.
Elsőre nem érdekelt, mi dolgom van nekem holmi feltuningolt villámtréfákkal. Másodikra érdekelt, mert némi töprengés után arra a konklúzióra jutottam, hogy ha egyszer ez a feladat, ez a kihívás, akkor ennek kell megpróbálni megfelelni. Ráadásul egy magyartanár ösmerősöm azt mondta, hogy én inkább a kisformákban vagyok jó. (Ezért aztán most gyorsan be is rekesztem ezt a bejegyzést.)

(2010. márc. 28., 21:40, MR-1 Kossuth: Rádiószínház – Metamorfózis – Jgy hangjáték-etűdjei
Impulzív hírek - Átváltozások - A rendőr esete a Jóistennel - A végzetes fűrész - A vibrafon - Intelligens férgek
Közreműködik: Bezerédi Zoltán, Herczeg Tamás, Jgy, Nyakó Júlia, Roszik Hella és Solténszky Tibor
A hangfelvételt Liszkai Károly készítette
Zenéjét összeállította: Kakó Gyula
Rendezte: Solténszky Tibor)

7 megjegyzés:

Balázs írta...

És amenniyben véletlenül nem vagyok tévéközelben (merthogy nálunk a rádió is a tévén keresztül fogható csak), akkor valamikor később a neten még meghallgatható?

Jgy írta...

Igen, ha ide kattintasz. A cím bartóksága ne tévesszen meg, innen tudod a Kossuth-ot is megtalálni, valamint az adott napot, órát. Ha nagyon lemaradsz róla (mert nem túl sokáig őrzik a műsorokat), még ott az MP3-ban átküldés vagy a CD-re írás lehetősége.

Balázs írta...

Meghallgattam és örültem neki. :)

Jgy írta...

Örülök az örömödnek. :-)

Margaréta írta...

Én most hallottam A végzetes fűrészt. Nagyon abszurd, és érdekesnek tűnik, csak épp nem állt össze a vége, ezért próbáltam most rákeresni. Esetleg tudna valaki valamit segíteni? :)

Jgy írta...

Kedves Margaréta!

Örülök az érdeklődésednek.

Íme, itt.

Margaréta írta...

Köszönöm, most már nagyjából megvan, azt hiszem.:)